DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Sladké recepty

Nový blok - dvojitým kliknutím zde zahájíte úpravu bloku...

Sladké recepty...

Ananasové- mandarinkové řezy
 
Ingredience:
15 dkg cukru,
5 žloutků,
1 vrchovatá lžíčka kávy, která se zalije 7 lžícemi horké vody (použijeme extrakt)
Přidáme : 20 dkg polohrubé mouky,
10 dkg sekaných ořechů,
1 prášek do pečiva,
sníh z 5 bílků,
Krém.
1 konzerva ananasu kostky a mandarinek,
2 vanilkové nebo ananasové pudingy,
2 vanilkové cukry,
1/2 másla,
1 tvaroh ve vaničce,
Příprava:
Postup:
Cukr a žloutky a kávový extrat vyšleháme.Do ušlehaného přidáme mouku, ořechy,prášek do pečiva a lehce vmícháme sníh.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a upečeme. Mezi tím si uděláme krém. 1/2l šťávy z kompotu (pokud nám to nedá můžeme dolít vodou) a vanilkového cukru uvaříme s pudingem.Necháme vychladnout a pak do toho zašleháme tvaroh a máslo.Nakonec promícháme ananas i mandarinky.
Namažeme na vychladlý korpus.Povrch můžeme postříkat čokoládovou polevou.
Doporučená příloha:
káva dle chuti
 
 
Listovo- meruňkové řezy

Ingredience: 
1 balíček listového těsta,
1 balíček dětských piškotů,
1 velká sklenice meruňkového kompotu, nebo mohou být i v plechovce,
2 vanilkové pudingy,
3/4 l mléka,
cukr dle chuti,
rum na pokapání piškotů,
čokoládová poleva,

Postup přípravy:
Listové těsto si rozdělíme na dva kousky. Potom jeden kousek rozválíme na placku a přeneseme na plech s vyšším okrajem. Já plech nejdříve vypláchnu studenou vodou a nevymazávám, protože těsto je dost samo osobě mastné. Na placku poklademe piškoty pokapeme je rumem a
poklademe meruňkami (jiné ovoce nedoporučuji, protože je mdlé) a zalijeme uvařeným pudingem nakonec přikryjeme druhým kouskem , který jsme rozváleli na placku. Dáme upéct do trouby do zlatova. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou , nebo jen pocukrovat. To už je na každým , jak do má rád.
Doporučená příloha:
káva ,čaj,
 
 
 
vyobrazení Jablečné řezy s vynikající polevou
 
Ingredience:
3 vejce,
15 dkg cukru ,
40 dkg polohrubé mouky
1 lžíčka skořice,
12 dkg oleje,
1 prášek do pečiva
50 dkg nastrouhaných jablek nahrubo,
nahrubo nasekané ořechy,
rozinky mohou být , ale nemusí,
Poleva.
15 dkg čokolády na vaření rozpustíme (možno přidat i malý kousek másla)
2 tužší zakysané smetany ( Jihočeská), kterou vmícháme do rozpuštěné čokolády
Příprava:
Postup:
Vejce, cukr, skořici, olej - ušleháme do pěny. Jablka, mouku,prášek do pečiva vmícháme do našlehané pěny.Nakonec zamícháme ořechy a rozinky.Nalijeme na vysypaný plech s vyšším okrajem a upečeme.Vychladlé pomažeme polevou.Mužeme ještě posypat ořechy, kokosem, strouhanou čokoládou.
Doporučená příloha:
káva, čaj, jak kdo má co rád.
 
Buchta hrk hrk
Ingredience
Těsto:
1 1/2 hrnku polohrubé mouky,
1 hrnek cukru,
1/2 hrnku mléka,
1/2 hrnku oleje,
2 vajíčka,
1 prášek do pečiva,
Krém:
2 mandarinkové kompoty nebo 1 ananasový kompot kouskový i se šťávou,
1 šlehačka,1 ztužovač šlehačky,
1 vanilkový puding prášek nebo může být puding Creme Ole bez vaření
Příprava:
Postup práce:
Všechny suroviny na těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okraje a upečeme.Na vychladlou buchtu nalijeme krém a ozdobíme čokoládovou polevou.
Krém uděláme,že všechny ingredience na krém dáme do uzavřitelné nádoby a párkrát zahrkáme a můžeme nalít na buchtu.
Buchtu necháme ztuhnout.Můžeme polít čokoládovou polevou,
Všem doporučuji.
Doporučená příloha:
dobrá kávička
.
 
Černá roláda.
Ingredience:
6 vajec ,10 dkg cukru,4 lžíčky kakaa,šlehačku na naplnění
Postup:
Žloutky s cukrem ušleháme,pak přidáme kakao a pozvolna tuhý sníh.Těsto nalijeme na pleh na pečící papír a upečeme .Pečeme asi 5-7 minut. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.Pak pomažeme šlechačkou a srolujeme.
 
Ořechový koláč s pomazánkovým máslem.
Ingredience:
Těsto- 2 vejce, 1 hrnek cukru - ušlehat.Přidat 2 hrnky polohrubé mouky, 2 kávovové lžíčky jedlé sody, 1 hrnek mletých ořechů,1 plechovka  (425g) rozmixovaného ananasu i se šťávou. Toto vše upečeme.
Na vychladlý korpus namažeme krém, který jsme připravili : 1 pomazánkové máslo, 1 lžíce vanilkového pudingu bez vaření, 1 vanilkový cukr,1/2 hrnku cukru moučka.Vše ušleháme.
Posypeme nahrubo nastrouhanými ořechy a pocákáme čokoládovou polevou.
 
 Řezy Eskymo.
Ingredience:
Těsto- 2 celá vajíčka, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr  ušlehat.
potom přidat :
1/2 hrnku oleje
1 hrnek vlažného mléka
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
péci na 180°C
Krém:
7 dcl mléka + 2 kokosové pudingy uvařit
12 dkg másla , 10 dkg cukru moučka - vyšlehat , zašlehat zchladlý puding a po lžících přidávat 2 zakysané smetany.
Zchladlý korpus natřít krémem a posypat strouhanou čokoládou nebo polít čokoládovou polevou.
 
Linecký koláč s jablky.
Ingredience:
1/2 kg hladké mouky
20dkg cukru
1 Máslo (Hera)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 citrón (šťáva i kůra)
2 vajíčka
nastrouhaná jablka, mletá skořice
Postup:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto ,které si rodělíme na polvinu.Nejdříve si vyválíme jednu placku a přeneseme  na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.Na placku dáme nastrouhaná jablka a posypeme skořicí.Přikryjeme druhou plackou a upečeme do růžova.
 
 
Koláč rybízový.
Ingredience:
Těsto:
4 žloutky,15 dkg cukru 20 dkg másla utřeme.  Potom přidáme 45 dkg pol. mouky, 6 lžic mléka,1 prášek do pečiva.
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.Dáme na 10 minut zapéct do trouby.
Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh , přidáme 20 dkg cukru, 1 litr osušeného rybízu a zamícháme.Toto vše rozetřeme na zapečený
koláč a dáme znovu péci do růžova.
 
Rychlá buchta - Likvidátor
Ingredience:
1/2 kg polohrubé mouky
25 dkg cukru
2 vejce
2 dcl oleje
2 lžíčky jedlé sody
2 lžíce mléka
2 lžíce kakaa
1 sklenice kompotů i se šťávou (můžou být i starší kompoty)
 
Postup: Všechno pořádně promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.Dáme do trouby a upečeme.
 
Hraběnčiny řezy.
Ingredience na těsto:
45 dkg polohrubé mouky
15 dkg cukru krupice
1 hera
 4 žloutky
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr
Náplň:
2 tvarohy
4 polévkové lžíce mléka
cukr dle chuti
stouhaná jablka
4 bílků sníh
Uděláme těsto a 1/3 dáme do mrazáků ztuhnout..Ze 2/3 vyválíme placku a pomažeme tvarohem a na tvaroh dáme hodně nastrouhaných jablek posypaných skořicí .Na jablka dáme sníh a na konec nastrouháme nahrubo těsto , které nám ztuhlo v mrazáku.Dáme upéci do trouby do růžova .
 
Pařížské kostky.
Ingredience na těsto:
3 celá vejce
1 sklenička cukru krupice
1/2 skleničky oleje
3 lžíce kakaa
1 sklenička vlažného mléka
2 sleničky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Vše vyšleháme elektrickým šlehačem a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem.Upečeme a necháme vychladnout.
Krém:
2 šlehačky ke šlehání (30% a více)
2 ledové kaštany
Na posypání nastrouhaná čokoláda Margot nebo kokos.
Den před pečením svaříme šlehačky s kaštany.(musí projít varem).Do druhého dne necháme vychladnout.Potom vyšleháme elektrickým šlehačem na krém.Krém natřeme na vychladlý korpus a hustě postrouháme čokoládou nebo posypeme kokosem.
 
Perník.
Ingredience:
3 sklenky  polohrubé mouky ( 1 sklenka 2 dcl)
1 sklenka oleje
2 sklenky mléka
1 sklenka moučkového cukru
1 1/2 prášku do perníku
3 vejce
2 čokoládové pudingy
Poleva:
1 čokoládová tyčinka kaštany
1/4 tuku omega (7,5 dkg)
1 lžíce kakaa
1 lžíce cukru močka
1/2 kakaového pudingu
Postup:
Všechny ingredience si dáme do mísy a nejlépe elektrickým šlehačem promícháme.Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč s vyšším okrajem.upečeme.
Po upečení necháme vychladnout a polijeme polevou a můžeme ještě posypat  kokosem nebo umletými ořechy.
 
Metrový srnčí hřbet.
Ingredience:
Těsto:
4 žloutky
25 dkg cukru
3/4 sklenky (2 dcl) oleje
3/4 sklenky mléka
1 prášek do pečiva
26 dkg pol.mouky
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme ostatní přísady.Polovinu těsta obarvíme kakaem a a nalijeme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu.Oba srnčí hřbety upečeme.Mezi tím co se nám hřbety pečou , tak si připravíme krém.
Krém:
400 ml mléka
1 vanilkový puding
15 dkg močkového cukru
1 máslo
Uvaříme si klasický puding.Potom do másla zašleháváme pomalu vychladý puding.Krém je hotov.
Vychladlé hřbety krájíme na plátky a namažeme krémem. Vždy jeden světlý plátek a jeden tmavý plátek slepujeme k sobě.Porce kousků  krájíme šrekou.
 
Šlehačková bábovka
Ingredience:
4 vajíčka
1 hrnek polohrubé mouky (1/4l)
1 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiv
1 šlehačku
Postup:
Vajíčka ušleháme s cukrem přidáme vanilkový cukr,prášek do pečiva,mouku a nalejeme šlehačku.Ještě jednou všechno prošleháme a nalijeme do vymazané a vysypané bábovky.Dáme péci.
 
vyobrazení
Věnečky.
Ingredience na těsto: 
16 dkg polohrubé mouky
1/4 l vody
1 dcl oleje
špetka soli.
5 vajec
Krém do věnečku:
1/2 vody
15 dkg cukru
1 vanilkový puding
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce hrubé mouky
1 žloutek
Z těchto surovin uvaříme kaši  a  ještě do teplého zamícháme 5 dkg 100% tuku. Necháme vychladnout a pak pomalu zašleháme 1 máslo a pro chuť rum.
Postup :
Do hrnku (nejlépe na sváření mléka) nalijeme vodu a olej.Necháme zahřát a přidáme sůl a mouku.Toto vše vaříme asi 10 minut , až se nám těsto odpaluje.Potom do teplého zašleháme vajíčka. Dáme do zdobícího pytlíku a na plech,  kde máme  pečící papír tvoříme věnečky.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° C asi 5 minut, pak troubu ztlumíme asi na 150 °C.Věnečky jenom sušíme a vžádném případě nesmíme otevírat. Upečené věnečky necháme vychladnou, rozkrojíme a pytlíkem naplníme krémem
.
 
Tiramisu.
Ingredience: 
2šlehačky ušlehat
2pomazánkové máslo bez příchutě
2 vanilkový cukry
1 balíček piškotů dlohých (cukrářské) nebo 1 větší pytlík kulatých dětských
silná černá káva  rozpustná
rum
kakao na posypání
Postup:
Ušleháme si šlehačku s vanilkovým cukrem.Potom tam pomalu zašleháme pomazánkové máslo.Máme hotový krém. Piškoty poklademe na tác nebo do nějaké formy a pokapeme kávou a rumem.Na piškoty namažeme krém a střídáme .Končíme krémem a nakonec posypeme kakaem.
 
 
Pařížská roláda.
Ingredience na roládu:
6 vajíček
14 dkg cukru krupice
8 dkg hladké mouky
1 lžíčka kakaa
špetka prášku do pečiva
Ingredience na krém:
2 šlehačky
4 dkg kakaa
5 dkg cukru
Šlehačku s cukrem a kakaem svaříme a necháme řádně vychladnout. Opravdu musí být hodně studená a pak jí vyšleháme na krém.
Postup:
Nejdříve si vyšleháme bílky s cukrem do husté pěny. Potom zašleháme žloutky a mouku s kakaem a špetkou prášku do pečiva.Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Roládu pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 8-10 minut.Po upečení hned ztáhneme z plechu a necháme vychladnout.Vychladlou roládu namažeme krémem .Na krém na si mužeme ještě dát kousky ovoce (meruňky, broskve, mandarinky).Roládu srolujeme a necháme v ledničce ztuhnout
 
 
Nebeská Máňa.
ingredience:
Těsto:
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru krupice
4 vejce
10 lžíc oleje
10 lžíc horké vody
1/2 prášků do pečiva
Krém
3/4 l mléka
3 vanilkové pudingy
20 dkg cukru moučky
3 zakysané smetany
1 1/2 balíčku piškotů lehce namočených v silné kávě s rumem
Postup:
Nejdříve si ušleháne vajíčka s cukrem do husté pěny a pak pozvolna přidáme ostatatní ingredience. Nalijeme na vymazaný hluboký
plech a dáme upéci. Uvaříme si puding a necháme trochu vychladnout a pak do něho zašleháme zakysané smetany.
Korpus namažeme jednou polovinou krému a poklademe piškoty , které smáčíme lehce v kávě. Na piškoty namažeme druhou polovinu krému a posypeme kakaem.
Necháme uležet nejlépe do druhého dne. 
Tento recept mi přišel emailem a tak jsem ho zkusila a jeto mňamka
 
 
Jablečná roláda.
Ingredience:
4 vajíčka
18 dkg cukru
8 lžíc hladké mouky
Náplň
4 jablka středně velké nastrouhat
skořice a cukr
Postup
Vajíčka s cukrem vyšleháme do husté pěny a lehce zamícháme hladkou mouku..Na hlubší plech si dáme pečící papír a na něj
rozprostřeme jablka , které posypeme skořicí a cukrem. Jablka zalijeme těstem a dáme péci do vyhřáté trouby.
Pečeme 15- 20 minut na 180°C.
Po upečení přikryji vlhkou utěrkou,obrátíme jablky na vrch , sundáme papír a srolujeme.
Opět to je recept , který mi přišel emailem.Je to rychlé a dobré.
 
       Bláznivý koláč         
Ingredience
3 hrnky hladké mouky (1/4l hrnek )
1 hrnek cukru krupice
5 lžic kakaa
2 lžičky jedlé sody
2 hrnky studené vody
3/4 hrnku oleje
2 lžice octa
Krém:
1 šlehačka ušlehat  1+ ztužovač
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
Postup:
Všechny ingredience zamícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme.Na vychladlý koláč
namažeme krém a postrouháme čokoládou.
 
 
 
 
Štrůdl s podmáslím.
Ingredience:
50 dkg hladké mouky
1 hera
2 dcl podmáslí
špetku soli
Náplň :
nastrouhaná jablka
skořice , cukr
vajíčko na potření
Postup:
Ze všech ingredienci si vypracujeme těsto, které si rozdělíme na čtyři díly.
Každý díl vyválíme na placku a posypeme jablky, skořicí a cukrem. Placky rolujeme.
Kdo má rád může dát ještě na jablka ořechy a rozinky.
Štrůdly pomažeme vajíčkem a upečeme do zlatova
 
.

Banánový koláč s drobenkou

Ingredience:

1 listové těsto
1/2 l mléka
1 vanilkový puding
2 lžíce cukru
4 banány
Drobenka:
4 lžíce umletých ořechů
2 lžíce strouhánky
2 lžíce cukru
Postup:
Nejdříve si uvaříme puding. Listové těsto si vyválíme na pečícím papíře a a přeneseme do nízké dortové formy.
Těsto poklademe banány , které rozřízneme po dálce na osm kousků.Vše zalijeme ještě teplým pudingem
a posypeme drobenkou.Dáme upéci do zlatova.
 
 

Sypaný koláč.

Ingredience:
3 hrnky polhrubé mouky (1/4l )
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Nádivka:
3 tvarohy polotučné nebo kostky
3/4hrnku cukru
1 puding vanilkový
3 vejce
1/4 l mléka (když budou kostky , tak více)
Vše vyšleháme a nádivka nám musí téci.
1 hera
Postup:
Mouku s cukrem,vanilkovým cukrem a práškem smícháme. Vymažeme si 5 dkg hery plech s vyšším okrajem 
a zasypeme polovinou smíchané mouky.Na mouku nalijeme tvarohovou nádivku a znovu zasypeme druhou polo-
vinou mouky.Na mouku naklademe plátky hery 20 dkg a upečeme dozlatova.

 
Řezy se zakysanou smetanou
Ingredience na těsto:
4 žloutky
20 dkg cukru
20 dkg hladké mouky
1 dcl oleje
1 prášek do pečicva
sníh ze 4 bílků
4 lžíce horké vody
Puding uvařit z 1l mléka a dvou čokoládových pudingů, 4 lžíc cukru.
3 zakysané smetany
1 skořicový cukr.
Postup:
Nejdříve ušleháme žloutky s cukrem. Potom pozvolna zamícháme ostatní ingredience.
Těsto nalijeme na plech s vyšším okraje na pečící papír.Zalijeme stejnoměrně teplým uvařeným pudingem.
Dáme upéci do růžova. Necháme vychladnout a vlažné pomažeme zakysanou smetanou
a posypeme skořicovým cukrem.
 
Třešňová bublanina
Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky (1/2 l)
1 hrnek cukru (1/4)
1 vajíčko
1 a půl hrnku  mléka
půl hrnku oleje
prášek do pečiva, vanilkový puding prášek,
vanilkový cukr
Postup:
Všechny ingredience si dáne do mísy a ručním elektrickým šlehačem zašleháme.. Nalijeme na plech s vyšším okrajem
 a pečícím papírem. Polklademe vypeckovanýma třešněma a  upečeme dozlatova.
 
 
Pouťové koláčky.
Ingredience:
1kg hladké mouky
15 dkg cukru
1 máslo nastrouhat nahrubo
1 omega nastrouhat nahrubo
1 vejce, 4 žloutky
6 dkg kvasnic,450 ml vlažného mléka
1lžička soli
1 vanilkový cukr
Náplň:
tvaroh, povidla, mák, jablková povidla,
vajíčko na smáčení a drobenku,
Postup:
Do mísy si dáme mouku, cukr, sůl, vanilkový cukr,vajíčko a žloutky. Promícháme a přidáme nastrouhaný tuk
a máslo. Zalijeme vlažným mlékem , ve kterém jsme rozpustily kvasnice.Vypracujeme těsto a necháme
asi 20 minut odpočinout.Potom rodělíme na dva díly , které rozválíme, přeložíme a znovu rozválíme.Dáme ještě
chvíli odpočinout. Těsto roválíme na slabší placku rozkrájíme na čtverečky , které plníme libovolnou náplní.
Všechny čtyři konce dobře  spojíme a smočíme do rozšlehaného vajíčka a drobenky.
Pečeme na pečícím papíře dozlatova.
 
 
 
 
 
Pudingové BÉ - BÉ řezy
Ingredience:
2 balíčky světlých sušenek BÉ-BÉ
2 balíčky tmavých sušenek BÉ-BÉ
1 litr mléka
3 kakaové pudingy
4 lžíce cukru
1 smetana ke šlehání (250ml.)
1 ztužovač
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
hořká čokoláda na postrouhání
Postup:
Nejdříve si naklademe na dno plechu (s vyšším okrajem) světlé sušenky.Zalijeme je uvařeným ještě horkým pudingem.
Puding poklademe kakaovýma sušenkami. Necháme vychladnout.
Mezi tím ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanlkovým cukrem.potom do toho zamíchám zakysanou smetanu.
Krém namažeme na vychladlý koláč a postrouháme hořkou čokoládou.Necháme uležet
.
Smetanový koláč s ovocem
Ingredience na těsto:
30 dkg hladké mouky
20 dkg hery
2 vejce
10 dkg moučkového cukru
1 prášek do pečiva
ovoce (meruňky, rybíz, borůvky, švestky)
Ingredience na zálivku:
2 zakysané smetany
3 vejce
10 dkg moučkového cukru
3 lžíce hladké mouky
Drobenka:
8 dkg cukru krupice
8dkg hrubé mouky
8 dkg kokosu
5 dkg hery
Postup:
Nejdříve si vypracujeme těsto a dáme ho na 1 hodinu do ledničky odpočinout.Potom těsto rozválíme a přeneseme
na papír a dáme na plech.Těsto poklademe libovolným ovocem.Na ovoce nalijeme zálivku a posypeme drobenkou.
Dáme upéci do růžova.
 
Kynutý koláč s ovocem
Ingredience na těsto:
25 dkg polohrubé mouky
25 dkg hladké mouky
12 dkg rozpuštěné hery
2 vajíčka
4 dkg droždí
4 lžíce cukru
1/4 l mléka
sůl, citronová kůra
Drobenka:
hrubá moka, cukr , máslo,
Ovoce dle libost.
Postup:
Dáme si do mísy mouku, vajíčka, cukr,sůl, citronovou kůru a zalijeme rozpuštěnou herou a zamícháme. Pak tam
přilejeme vlažné mléko ve kterém jsem zamíchali droždí. Vše nalijeme do mísy na mouku a vypracujeme těsto.
Dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme  na dva díly a rozprostřeme na plech. Koláče poklademe libovolným
ovocem a posypeme drobenkou. Upečeme do zlatova.
Jablečný dort nepečený.
Ingredience:
1 kg jablek
1větší balíček piškotů
2 vanilkové pudingy
3 lžíce cukru (podle libosti)
1/2l vody
Postup:
Nejdříve si oloupeme a nakrájíme na malé kousky jablka. Můžeme je i nastrouhat nahrubo.
Jablka dáme do hrnce a zalijeme asi polovinou vody ,přidáme cukr a dáme dusit. Když jsou jablka rozvařená,
tak do nich nalijeme puding ,který jsme rozmíchali ve zbytku vody.
Vezmeme si dortovou formu ,na dno narovnáme piškoty,které zalijeme rozvařenými jablky.Takhle to střídáme ,až
je forma plná. Končíme rozvařenými jablky.
Necháme vychladnout. Nejlépe do druhého dne.
Můžeme zdobit šlehačkou.
Strakonický štrůdl
Ingredience:
42 dkg hladké mouky
12,5dkg másla
12,5dkg sádla
10 polévkových lžic studené vody
2 polévkové lžice octa
2 žloutky
půl čajové lžičky soli
Náplň
jablka, skořicový cukr,mleté ořechy
Postup:
Nejdříve si vypracujeme těsto , které necháme 2 hodiny uležet v lednici.Můžeme ho udělat i den předem.
Těsto si rodělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme na placku, posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky a přehneme.
Dáme upéci a horký pomažeme máslem namíchaným s rumem.
 
Medovník.
Ingredience na těsto:
15 dkg másla
15 dkg moučkového cukru
5 lžíc tekutého medu
 Tuto směs si nejdříve šleháme metličkou nad párou asi 10 minut. Směs nám trochu zhnědne.
Potom přidáme:
45-50 dkg hladké mouky
2 lžíce mléka
1 vejce
1 navršená čajová lžička jedlé sody
 
Vypracovat vláčné těsto – nelepí se. Těsto rozdělit na 4 (řezy)-5(dort) dílů a uložit pod nahřátý kastrol. Vyvalovat na pečicím papíře. V případě dortu vykrajovat pomocí dortové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě  na 200°C asi pět minut. Odkrojky rozdrobit a použít na posypání.
Krém.
Nejdříve si uvaříme puding.
1/2 l mléka
1 karamelový puding
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce krystalového  cukru
1 máslo a 2 lžíce moučkového cukru vyšleháme to pak pozvolna přidáváme do vlažného pudingu.
Postup:
Dokončení: pláty slepit uvedeným krémem, vrch posypat rozdrobenými odkrojky smíchanými  s ořechy.
Řezy s jablky a želatinou.
Ingredience na těsto:
20 dkg cukru,
4 žloutky
10 dkg oleje
10 dkg vody
25 dkg poloh. mouky
1 prášek do pečiva
sníh ze 4 bílků
Postup:
Nejdříve si ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Potom přidáme olej a vodu.Nakonec pozvolna mouku, prášek
a sníh ze 4 bílků.Těsto nalijeme na vymazaný plech (může být i na pečící papír) s vyšším okrajem a upečeme
dozlatova.
Krém.
2 šlehačky
2 ztužovače
2 vanilkové cukry
2 zakysané smetany
Krém namažeme na vychladlý korpus.Zasypeme hustě nahrubo nastrouhanýni jablky a trošku posypeme skořicí.
Jablka zalijeme želatinou ,kterou jsme udělali z 1 litru čisté jablečné šťávy (nebo 1l juice) a čtyř sáčků
světlé želatiny od Otkera.
Babičiny buchty
Ingredience:
45 dkg hladké mouky
25 dkg polohrubé mouky
1 kostka kvasnic
8 dkg cukru krupice
150 ml. oleje
1 lžička soli
1 vajíčko, 1 žloutek
400ml vlažného mléka
Náplň- tvaroh. povidla, mák, jablečné povidla
Postup:
Dáme si do mísy mouku, žloutek,vajíčko,sůl , cukr. Zalijeme vlažným mlékem,ve kterém jsme rozmichali
kvasnice.Vypracujeme těsto,které dáme vykynout na teplé místo.Vykynuté těsto si nakrájíme na 42 kousků,
které plníme libovolnou náplní. Buchty klademe do vymaštěného pekáče.Buchty pomažeme i z vrchu. Mažeme
je néjlépe rozpuštěným stoprocentním tukem.Upečeme dozlatova.
Iviny Sváteční Be-Be řezy.
Ingredience na těsto:
4 vajíčka
150 g moučkového cukru
160g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
2 balíčky světlých Be-Be sušenek
Krém:
1l mléka
3 vanilkové pudingy
150g másla
Uvaříme se puding a do teplého vmícháme máslo. Do krému nepříjde žádný cukr.
Poleva:
9dkg másla necháme rozpustit v mikrovlnce
12 dkg cukru moučka
2 lžáce kakaa
1 pol.lžíce pudingu (nebo solamylu)
1-2 lžíce teplého mléka.
Do rozpuštěného másla přidáme cukr ,puding, kakao a teplé mléko.Mícháme do hladka , až se nám poleva
leskne.
Postup:
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a a lehce do toho vmícháme mouku s práškem.
Na lijeme na vymazaný a vysypaný plech a zvolna upečeme.
Piškot necháme vychladnout. Na vychladlý piškot nalijeme horký puding a hned poklademe sušenkama.
Sušenky polijeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout.
 
Sýrové koláčky.
Ingredience:
30 dkg polohrubé mouky
1 máslo
10 dkg taveného sýra bez příchutě
Postup:
Nejdříve si vypracujeme těsto,ze kterého si uděláme válečky a nakrájíme na špalíčky. Asi 60 špalíčků.
Každý špalíček  ukoulím a dám na  plech s pečícím papírem.Vezmu malou skleničku nebo já pužívám
5 dkg závažíčko a každou kuličku rozplácnu.Do důlku dám jakoukoliv náplň . Koláčky se nepomazávájí vajíčkem.
Upečme do růžova.Můžeme obalovat v cukru nebo jen pocukrovat. 
 
Fofr perník.
Ingredience
1/2 l hladké mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do perníku
1 lžíce kakaa
1/4 hrnku oleje
3 dcl studeného mléka
Postup :
Všechny suché ingredience promícháme a zalijeme olejem a vodou.Těsto vařečkou zamícháme a nalijeme na
vymazaný a vysypaný pekáč.Upečeme.
Kdo má rád polije čokoládovou polevou a může posypat kokosem.
Jablečný koláč s pudingem.
Ingrediencena těsto:
60 dkg polohrubé mouky
1 hera (pokojové teploty)
1 prášek do pečiva
25 dkg cukru krupice
1 vejce
Ingredience na puding:
1 litr mléka
2 vanilkové pudingy
2 pol. lžíce cukru
Nastrouhaná jablka, skořicový cukr
Postup:
Ingredience na těsto dáme všechny do misky a ručním elektrickým šlehačem pro šleháme.Vezme hluboký plech
 s pečicím papírem a na něj nasypeme dvě třetiny těsta.Těsto zalijeme uvařeným pudingem a na puding dáme
nastrouhaná jablka a posypeme zbytkem to je 1/3 těsta.
Pečeme 45 minut na 180°C.
 
.
Loupáky
Ingredience.
1 kg hladké mouky
12 dkkg cukru
10 dkg sádla
500ml.vlažného mléka
1 lžička soli
6 dkg droždí
1+1 vajíčko na potření, mák na psypání
Postup:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Těsto si rodělíme asi na 7dílů.Pak, každý díl vyválíme do kruhu a rozkrojíme na 4 díly.
Každý díl rolujeme od širšího okraje.Vznikme nám rohlík,kteý dáme na plech a ještě necháme chvíli kynout.
Potom pomažeme vajíčkem a psypeme mákem.Dáme upéci.
 
Ovocný koláč s pudingem.
Ingredience na těsto:
50dkg hladké mouky
20 dkg cukru moučka
1 prášek do pečiva
1 vajíčko
1 hera
2 lžíce kakaa
1 zakysaná smetana
Náplň
1 litr mléka
3 vanilkové pudingy
6 lžíc mléka
rybíz, nebo ovoce dle libosti
Postup:
Nejdříve si vypracujeme těsto.Rozdělíme na dva díly a každý díl rozválíme na placku.Nejlépe těsto rozválíme
na pečícím papíru a přeneseme na pekáč s hlubokým okrajem.Uvařený puding nalijeme na placku posypeme
hustě rybízem.Na konec přikryjeme druhou plackou.Dáme do trouby a upečeme.
Kdybychom dávali jiné ovoce než je rybíz nebo borůvky,pak je lepší ovoce dát před pudingem. 
 
Velikonoční mazanec.
ingredience.
35 dkg hladké mouky
35 dkg hrubé mouky
14 dkg cukru krupice
1 kostka droždí
18 dkg hery rozpuštěné
10 dkg rozinek
1/4l vlažného mléka
3 žloutky
1lžička soli
Na pomazání 1 vajíčko a na posypání mandlové lupínky.
Postup:
Do mísy si nasypeme mouku a přidáme ostatní suché přísady. Zalijeme vlažným rozpuštěným tukem
a ještě vlažným mlékem s kvasnicemi. Vypracujeme těsto nejlépe hnětačem nebo ručně ,ale těsto nám musí
tvořit vzduchové bublinky. Nebo ,kdo má pekárnu , tak necháme pracovat mašinu. Záleží na vypracování těsta.
Po vykunutí  udělám dva bochánky nechám ještě asi půl hodiny kynout. Než dáme bochánky do vyhřáté
trouby na 180°C ,tak ještě uděláme na vrchu bochánku nožem malý křížek a pomažeme  vajíčkem
a posypeme lupínky. Dáme do trouby a pečeme asi 15 minut na 180°C a pak na 150°C asi 30 minut.
Během pečení můžeme zkusit špejlí.
 
 
Bábovka .
Ingredience:
30dkg polohrubé mouky
20dkg moučkového cukru
4 vajíčka
10 dkg vlažného mléka
15 dkg oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
8 dkg mletých ořechů
1 lžíce kakaa
Postup:
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Dáme šlehat žloutky a cukr  a vanilkový cukr do husté pěny.
Mezi tím si ušleháme bílky v tuhý sníh . Do žloutkové pěny přidáme mléko ,olej a chvilinku prošleháme.
Přidáme ostatní suché přísady a znovu prošleháme. Sníh lehce vmícháme do těsta.  
Dvě třetiny světlého těsta nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40 minut zkusíme špejlí. Když je špejle suchá ,tak je bábovka upečená.
 
 
Piškotové koka řezy.
Ingredience:
1 balíček cukrářských piškotů
1 krabička koka sušenek
ovoce dle chuti (mražené nebo kompotované)
Krém:
1 šlehačka ušlehat s vanilkovým cukrem
1 tučný tvaroh ve vaničce
1 velký bílý jogurt smetanový
2 lžíce rumu
Postup:
Do ušlehané šlehačky přidáme jogurt , tvaroh a rum. Znovu prošleháme.
Vezmeme si pekáč s vyšším okrajem a namažeme na dno malinko krému. Na krém naskládáme piškoty , 
pak ovoce nakrájené na kousky a poklademe koka sušenkami. Dále krém ,piškoty ,krém .Navrchu
pocákat čokoládovou polevou. Nechat  uležet do druhého dne.
 
Rychlé Martiny.
Ingredience:
40 dkg hladké mouky
1 Hera
1 zakysaná smetana (200g)
špetka soli
Postup .
Vypracujeme těsto ,které necháme odležet asi dvě hodiny. Mezi tím si můžeme dělat něco jiného.
Pak si těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme na kulatou placku. Tu rozdělíme na čtyři trojúhelníky.
Plníme jakoukoliv náplní .Srolujeme od širší strany a tvoříme rohlíky.
Přeneseme na plech , Pomažeme vajíčkem a upečeme do zlatova.
 
Broskvové řezy.
Ingredience:
Těsto:
30 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru krupice
13,5 dkg rozpuštěné hery
1 vrchovatá polévková lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 vajíčka
1/4 l mléka
nakrájené broskve na měsíčky.
Krém.
1 velká plechovka broskví
800 ml. šťáva s broskví a doplnit vodou
4 lžíce cukru
2 vanilkové pudingy
1 sáček dortové želatiny
400 gramů zakysané smetany
Příprava krému:
Nedříve si ze šťávy, pudingu a cukru uvaříme hustý puding. Odstavíme z plotny a zamícháme do toho želatinu.
Necháme vychladnout a do toho zamícháme zakysanou smetanu. Krém je hotov.
Postup:
Nejdříve si smícháme mouku, cukr, prášek, kakao , vanilkový cukr. Přidáme vajíčka a zalijeme rozpuštěným
máslem a mlékem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem . Poklademe nakrájenými
broskvemi a dáme upéct . Po upečení necháme vychladnout a zalijeme krémem a posypeme kakaem.
 
Rychlý jablkový koláč,
Ingredience:
4 vajíčka
1 hrnek cukru krupice nemusí být plný
1 1/2 hrnku hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 čokoláda na vaření rozkrájená na menší kousky
vetší hrst nakrájených vlašských ořechů
4  středně velké jablka nakrájené na kousky.
Postup:
Ušleháme celá vajíčka s cukrem do pěny. Přidáme lehce mouku a prášek. Nakonec jablíčka ,ořechy
a čokoládu .Pečeme do růžova ve vymazaném a vysypaném pekáči.  Nepoužívat pečicí papír. Lepí se to na něj.
 
Buchta s vaječným koňakem.
Ingredience:
10 pol. lžic polohrubé mouky
10 pol. lžic cukru krupice
10 pol. lžic oleje
10 pol. lžic vaječného koňaku
1/2 prášku do pečiva
4 žloutky
sníh ze 4 bílků 
ořechy nahrubo nasekané, rozinky, kakao
Postup :
Žloutky s cukrem utřeme do pěny a přidáme mouku, olej, vaječný koňak , prášek do pečiva ,
ořechy , rozinky. Vše prošleháme a lehce zamícháme sníh. 2/3 nalijeme na vymazaný a vysypaný
menší pekáč . 1/3 těsta obarvíme  kakaem a na lijeme na světlé těsto.
Upečeme do růžova na 180°C
 
 
Borůvkový koláč z nekynutého těsta.
Ingredience:
40 dkg hladké mouky
2 lžíce cukru
1 lžička soli
1/2 prášku do pečiva
1/2 kostky droždí
125 ml. oleje
150 ml. vl. mléka
1 vejce
Postup : 
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto buď ručně nebo robotem. Těsto dáme hned na plech.
Nenecháváme kynout. Poklademe borůvkami a posypeme drobenkou. Můžeme dát ovoce na jaké máme
chuť. Šup s tím do trouby a upečeme.

Borůvkové Muffiny .

Ingredience na těsto.                                                            

25 kdg polohubé mouky
12 dkg cukru
1 prášek do pečiva
1/2 hery
140 ml vl. mléka
3 lžíce rumu
2 vejce
1 hrnek borůvek.
 
Postup.
 
Dáme si do misky všechny ingredience kromě borůvek. Šlehačem uděláme těsto. Do něho dáme
borůvky. Plníme do košíčků na mufiny , tak do třičtvrtě. Pečeme asi  15 minut na 180°C . Zkusíme prostředek
špejlí. 
 
Podzimní Muffiny .
 
Ingredience :

3 dcl . hrubé mouky 
3 dcl . podmáslí
1 ,5 dcl cukru 
1 vajíčko 
1 čajová lžička sody
1 l2 lžičky kakaa
1 jablko nakrájené na kostičky
1 lžíce rumu 
1 lžíce mletých ořechů 
1-2 lžíce rozinek .
 
 Postup .
 
 Všechny ingredience promícháme . Nalijeme do košíčků na muffliny a pčeme na 180 ° C

  Koláčky .

40 dkgg hladké mouky 
1 pytlík majolky
3 dkg droždí
200 ml. vlažného mléka
3 lžíce cukru 
1 lžíčka soli
2 žloutky
Náplň povidla nebo tvaroh .  Moučku a žloutek .
 
Postup .
Vypracujeme těsto , které necháme vykynout . Uděláme male kuličky , které naplníme libovolnou náplní a
pomažeme žloutkem a posypeme moučkou neboli drbenkou . Upečeme do růžova .
 
 
 

 

Tvarohová bábovka .
 
Ingredience :
 
2 hrnky polohrubé mouky  ( 1/4 l )
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka 
1 vanilkový pudigový prášek 
1 prášek do pečiva 
1 vanilkový cukr 
3/4 hrnku oleje 
1 vaniřka tvarohu polotučného
2 vajíčka  
 
Postup :
 
Nejdříve si zapneme troubu na 160 °C a vymažeme a vysypeme formu na bábovku . Teď dáme všechny suché
ingredience do mísy a promícháme . Přidáne zbylé ingredience . Všechno ručním  šlehačem prošleháme a 
 nalijeme do formy . Pečeme na 160°C asi 45 minut . Zkusíme špejlí a když je suchá tak je upečeno .